Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

13 Foderhäckar du kan bygga själv: Bygga egen foderhäck

Det finns många anledningar till att du kan behöva en ny foderhäck. Oavsett om du nyligen har påbörjat renoveringar på de platser där de i allmänhet får mat, du har köpt en ny häst eller om din gamla foderhäck har blivit förstörd, så är det nödvändigt att skaffa en ny så snart som möjligt. Istället för att köpa en ny foderhäck direkt, så överväg att bygga en egen foderhäck.

Det finns många alternativ för foderhäckar som du kan bygga själv. Ofta handlar det om att hitta något som du kan återvinna eller återanvända för att passa dina syften. Eller så kan du, med lite hantverk, göra en trä- och metalldesign.

1. Papperkorg i återvunnen plast

Ett av de enklaste sätten att ställa in en foderhäck är från en gammal papperskorg. Du kan välja vilket hörn som helst för att fästa häcken på, men håll den högt upp nog för hästar att komma åt. Gör tre runda hål som är tillräckligt stora för att hö kan dras ur, men inte för stora så att höet kommer att rinna ut. Du kan lägga i hur mycket hö du vill. Hästarna kommer alltid att äta på botten istället för att behöva sträcka sig in i korgen.


2. Nätet fullt av hö

Om du vill använda ett material som är lätt att göra till en snabb höhäck, använd en del av ett nät och PVC-rör för att rigga upp ett hönät. Montera PVC-röret i rektangulär form. Använd dragkedjor för att fästa nätet runt PVC-röret. Använd två remmar och krokar fästa på ladugårdens sida för att hänga upp nätet och PVC-röret; men se till att du kan lägga till höet.


3. Återanvänd lekstuga

En återanvänd lekstuga kanske inte verkar vara en vanlig plats att hålla din hästs hö på, men den är en förvånansvärt användbar foderhäck. Istället för att behöva skära några hål i den eller göra jobbet med att hänga upp den, öppna helt enkelt upp fönstren runt utsidan. Knyt fast dörren så att hästarna och andra djur inte kommer in. När huset är fyllt med hö kan hästarna snabbt nå in med huvudet och äta upp sin mat.


4. Höbox

Ibland är det bästa sättet att hålla det enkelt. Att göra en trälåda med behandlat trä för att hålla regnvattnet ute är ett utmärkt sätt att göra en mycket portabel foderhäck. Du kan hålla locket öppet, men detta kommer ofta att ge för mycket fukt och förstöra höet. Skapa istället en ram över toppen och sätt ett galler på den med tillräckligt stora hål för hästarna.


5. Hö i hörnet

Ett annat enkelt alternativ för en hemmagjord foderhäck är att använda ett hörn av en lada som du redan har. Istället för att bygga upp två eller tre sidor, använd ladugårdsväggarna för att bilda två sidor av en triangel. Bygg upp en vägg tillräckligt hög för att hästarna bekvämt ska kunna luta sig över och fyll den med hö. Om du inte vill fylla den hela vägen upp från marken, sätt en annan bräda horisontellt halvvägs upp.


6. Pall på vägg

Pallar är ett av de mest användbara materialen när det kommer till egna byggen för gården. När den används för en foderhäck kan du forma pallar till en typisk höhäck-form, men den är gjord av trä istället för metall. Du kan hänga den från sidan av deras stall och fylla den med hö. Brädornas bredd och springorna mellan dem gör det bekvämt för hästarna att äta.


7. Låda med foder

Ett annat pallalternativ är att bilda en kvadratisk foderlåda. Använd fyra pallar och fäst dem till en låda. Det är lättast att hålla toppen öppen för att hästarna ska luta sig ner och äta utan svårigheter. Du kan också lämna luckor i pallen så att de kan dra höet igenom. Om du väljer den här metoden, höj lådan över marken så att de fortfarande kan komma åt höet.


8. Böjd foderhäck

Ett annat sätt att använda pallar om du vill ha en snyggare lösning som din hemmabyggda foderhäck är att göra en böjd sådan. Detta kräver fyra pallar, men istället för att göra en låda eller dekonstruera dem för en typisk foderhäck, gör en ”V”-form i mitten. Fäst ytterligare en på vardera sidan för att ge ”V”-et stabilitet så att hästarna kan äta höet som är kvar i mitten.


9. Hängande hönät

En idé som i första hand handlar om ett hängande hönät gör att du kan bilda en foderhäck som gör att dina hästar äter långsamt och fridfullt. Använd ett stort nät och spänn fast det runt kanterna på en träställning. Låt nätet sjunka från ungefär 45 graders vinkel.


10. Inbyggd foderhäck

En byggd foderhäck i mer traditionell mening är ett alternativ för ditt gör-det-själv-projekt. Du kan ställa den högt upp och använda träskivor och ett metallgaller för att sätta den på plats. Sätt den en åker eller ladugård, var du än vill mata din häst.


11. Foderhäck från hängd tunna

Använd en tunna för denna foderhäck. Skär ut en del för att göra det lätt för hästens huvud i detta håll. Häng tunnan från sidan av ladan, staket eller grindar runt deras hage. Vinkla öppningen så att det är lätt för hästen att ta sig in utan att också släppa in för mycket vatten vid nederbörd.


12. Återanvänd spjälsängsmatare

Letar du efter något att göra med en gammal spjälsäng som inte längre tjänar sitt syfte? Gör om den till en foderhäck för dina hästar. Allt du behöver göra för det här alternativet är att vinkla spjälsängens väggar inuti till ett ”V”. Du kan också belägga utsidan av en träsäng med en vattentätande behandling för att den ska hålla längre i dåligt väder utomhus.


13. Långsam höhinkmatare

Detta tunna-alternativ är mycket praktisk och enkel, och fungerar bra för att mata hästarna. Det enda du behöver göra är att skära hål i botten och hålla toppen öppen. Du kan välja att hänga upp tunnan eller hålla locket öppet under lugnt väder för att hålla fukt ute.


Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Lämna en kommentar

blogglista.se DMCA.com Protection Status