Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Bästa Värmebalja för Häst 2024 – Stort Test av Värmebaljor

När vinterns kyla träder fram är en av de främsta utmaningarna för hästägare och andra lantbruksdjur att säkerställa en konstant tillgång på ofruset dricksvatten. Det är här värmebaljor blir ett ovärderligt tillskott till varje gård eller stall.

Designade för att förhindra att vatten fryser, garanterar de att dina djur har tillgång till färskvatten, även i det kallaste vädret.

För att hjälpa dig hitta rätt skapade vi en lista över de bästa värmebaljorna för hästar 2024. Vi kommer att utforska deras funktioner, fördelar och vad du ska tänka på när du väljer det bästa alternativet för dina specifika behov.

Bästa Värmebaljorna för Hästar 2024: Snabbval

Bild Värmebalja Detaljer  
backpac WILLAB Värmebalja
(BÄST I TEST)
Liter: 120
Effekt (W):
170
Frostfritt ned till (°C):
-20
Prisnivå: Medel
Se billigaste pris >
backpac ThermoBar 80 DP ISO (utan el)
(BÄSTA VÄRMEBALJAN UTAN EL)
Liter: 80
Prisnivå: Medel
Se billigaste pris >
cordlessblower Värmebalja Rund Isobar 65L
(BÄSTA BILLIGA VÄRMEBALJAN)
Liter: 65
Effekt (W):
110
Frostfritt ned till (°C):
-25
Prisnivå: Medel
Se billigaste pris >
cordlessblower Värmebalja ThermoBar 80 10M
(BÄSTA PREMIUMVAL)
Liter: 80
Effekt (W):
90
Frostfritt ned till (°C):
-40
Prisnivå: Hög
Se billigaste pris >
cordlessblower JFC Agri Isolerat vattentråg
(BÄSTA BILLIGA VÄRMEBALJAN UTAN EL)
Liter: 20
Frostfritt ned till (°C):
Varierar beroende på temperatur och tid (se info i butiken)
Prisnivå: Medel
Se billigaste pris >

De 5 bästa värmebaljorna 2024

1. WILLAB Värmebalja – Bäst i Test!

WILLAB Värmebalja - Bäst i Test
EgenskapVärde
Liter120
Effekt (W)170
Frostfritt ned till (°C)-20
PrisnivåMedel

WILLABs rektangulära värmebalja är helt klart den värmebalja som tagit förstaplatsen i vårt bäst i test 2024. Det här är en pålitlig och robust lösning för att hålla vatten frostfritt och behagligt för hästar under kalla väderförhållanden. Tillverkad av hållbar, livsmedelsgodkänd plast, visar baljan på en gedigen konstruktion som är utformad för att motstå extrema temperaturer. Den har en imponerande förmåga att klara av temperaturer så låga som -20 grader Celsius och bibehålla en vattentemperatur på 10-15 grader.

En praktisk inbyggd termostat aktiveras när omgivande temperatur når ungefär 3 grader Celsius, vilket säkerställer att vattnet inte fryser även när kylan blir påtaglig. Med en generös kapacitet på 120 liter och tydlig 30-litersskala, gör baljan det enkelt att övervaka och fylla på vattenbehovet för djuren.

Stabilitet är inte något att oro sig för, då baljan har en bred botten som ger den ett stadigt fotfäste. Den medföljande vattentäta transformatorn med IP68-klassning och den 10 meter långa sladden (varav 5 meter kontakt-transformator) bidrar till att säkerställa en säker och effektiv användning.


2. ThermoBar 80 DP ISO (utan el) – Bästa värmebaljan utan el

ThermoBar 80 DP ISO (utan el) - Bästa värmebaljan utan el
EgenskapVärde
Liter80
PrisnivåMedel

ThermoBar 80 DP ISO är en värmebalja som drivs utan el, vilket är praktiskt för hästägare som letar efter denna typ av balja. Det är ett isolerat vattenkar som rymmer 80 liter och utformats för användning under sommar och milda vintrar. Baljan är konstruerad för att hålla vattnet svalt och fräscht under varmare månader, vilket minskar risken för bakterietillväxt. Den kan även fyllas med varmt vatten på vintern för att hålla vattnet isfritt längre än oisolerade alternativ.

Baljans design inkluderar en bottenpropp som underlättar tömning, rengöring och vattenbyte. Den är förberedd för flottörventil Rojo DN20 och sommarvattenslang. Ett isolerlock är dock bra att ha för vinteranvändning, särskilt om djuren vistas inomhus på natten.

Den är tillverkad i Sverige av rotationsgjuten polyeten och är UV-stabiliserad samt livsmedelsgodkänd. Eftersom baljan drivs utan el är den inte utrustad med uppvärmningsfunktion, vilket innebär att den är beroende av yttre temperaturförhållanden.

Användarnas recensioner är positiva. Kunder upplever att baljan fungerar väl och håller vattnet isfritt vid låga temperaturer, vilket bekräftar vårt positiva omdöme om denna värmebalja. Ett suveränt val för den som vill ha en värmebalja utan el!


3. Värmebalja Rund Isobar 65L – Bästa billiga värmebaljan

Värmebalja Rund Isobar 65L - Bästa billiga värmebaljan
EgenskapVärde
Liter65
Effekt (W)110
Frostfritt ned till (°C)-25
PrisnivåMedel

Värmebalja Rund Isobar 110 W med en kapacitet på 65 liter erbjuder en praktisk och billig värmebalja jämfört med liknande modeller på marknaden. Utformad med en sidomonterad värmeelement, baljan är konstruerad för användning utomhus och i ouppvärmda utrymmen. Den har en imponerande förmåga att hålla vattnet frostfritt ner till -25°C, vilket gör den lämplig för att hantera kallare temperaturer.

En isolerad och dubbelbottnad design, tillsammans med en 110 W värmeelement och 24 V transformator med 2 A glassäkring, säkerställer en stabil temperatur för vattnet. Baljans avrundade kant gör den både bekväm för djuren och enkel att rengöra.

Det bör noteras att produkten inte inkluderar en matarkabel, vilket ger användare möjlighet att anpassa längden efter individuella behov. Det rekommenderas att komplettera med en passande matarkabel och eventuellt ett kabelrör för att säkerställa korrekt installation och effektiv användning.

Användarnas recensioner ger en övervägande positiv bild av produkten. Många kunder har funnit att värmebaljan håller vattnet öppet även under extrema kyla och att den är enkel att använda och rengöra. En del kunder har uttryckt önskemål om inkluderad matarkabel och tydligare produktinformation.

Sammanfattningsvis erbjuder denna runda värmebalja på 110W en tillförlitlig lösning för att säkerställa frostfritt vatten för djur under kalla förhållanden. Med en balans mellan prestanda och användarvänlighet, kan denna värmebalja vara ett praktiskt tillägg för att säkerställa djurens välbefinnande under vintern. Eventuell extra utrustning, som matarkabel och kabelrör, är dock nödvändig att komplettera med för en fullständig installation och optimal funktion.


4. Värmebalja ThermoBar 80 10M – Bästa premiumval

Värmebalja ThermoBar 80 10M - Bästa premiumval
EgenskapVärde
Liter80
Effekt (W)90
Frostfritt ned till (°C)-40
PrisnivåHög

Värmebalja ThermoBar 80 är ett premiumval för den som söker en värmebalja i toppklass. Med en kapacitet på 80 liter är det en pålitlig och svensktillverkad lösning för att hålla vatten frostfritt under kalla väderförhållanden. Baljan är idealisk för användning med två till tre hästar eller ett mindre antal nötkreaturer. Med den medföljande 10 meter låga spänningskabeln erbjuder den en imponerande frostskyddsförmåga ner till -40°C, vilket gör att djuren kan njuta av rätt tempererat vatten året runt.

En integrerad termostatreglering säkerställer att vattnet hålls vid en lämplig temperatur, vilket inte bara hjälper till att sänka elkostnaderna utan också eliminerar risken för överhettning. ThermoBar 80 levereras komplett med allt som behövs för installation, inklusive en 10 meter lågspänningskabel, en transformator med en 2 meter lång kabel och en vanlig elkontakt, samt en 250 cm lång spännrem.

Baljan är tillverkad av polyeten och har en nettovikt på 9 kg. Dess gröna färg och robusta design gör den passande för utomhusbruk. Med en spänning på 230 V och en effekt på 90 W erbjuder den tillräckligt med kraft för att hålla vattnet isfritt, och den generösa volymen på 80 liter möjliggör att flera djur kan dricka samtidigt.

Kunderna tycker att baljans prestanda och pålitlighet är riktigt bra, och den noterar att den uppfyller sina funktioner på ett tillfredsställande sätt. Recensioner betonar även att ThermoBar 80 är rymlig och tålig, vilket bidrar till dess användbarhet och långsiktiga värde.

Med det sagt erbjuder Värmebalja ThermoBar 80 10M en pålitlig och effektiv lösning för att hålla vattnet frostfritt under extrema förhållanden. Dess termostatreglering och inkluderade tillbehör gör den till ett praktiskt val för ägare av hästar och nötkreaturer som vill säkerställa optimal vattenkvalitet och tillgänglighet året om.


5. JFC Agri Isolerat vattentråg – Bästa billiga värmebaljan utan el

JFC Agri Isolerat vattentråg - Bästa billiga värmebaljan utan el
EgenskapVärde
Liter20
Frostfritt ned till (°C)Varierar beroende på temperatur och tid (se info i butiken)
PrisnivåMedel

Detta vattentråg från JFC Agri är en pålitlig, billig och smart lösning för att säkerställa vattentillgång till djur även under vintermånaderna. Med en kapacitet på 20 liter erbjuder detta vintervattentråg en unik design som gör det möjligt att använda det med eller utan en invändig hink. Flottörens funktion hjälper till att isolera vattenytan genom att flyta på toppen av vattnet, och genom en enkel rörelse kan djuren få tillgång till vattnet.

En av de mest imponerande funktionerna är trågets förmåga att förebygga att vattnet fryser under olika temperaturförhållanden. Resultaten visar att tråget kan hålla vattnet frostfritt i upp till 18 timmar vid -5°C, 10 timmar vid -15°C och 5 timmar vid -20°C. Detta gör det till en pålitlig resurs för att säkerställa vattenintaget för djuren även när det är extremt kallt.

Fördelarna med denna slags värmebalja inkluderar enkel rengöring och installation samt säkerhet för alla djur. Produkten kräver ingen el, vilket eliminerar bekymmer med anslutningar och elkostnader. Förutom att elkostnaderna försvinner, så är denna balja också ganska billig att köpa, vilket gör kostnaderna under baljans livslängd blir väldigt låga. Det kommer dock inte med några nackdelar, då denna balja som sagt endast rymmer 20 liter.

Dess användarvänliga design gör det också möjligt att montera det på golv eller vägg, och locket med hål fungerar som en extra isolerande åtgärd för att hålla vattnet isfritt under längre tid.

Vintervattentråget är särskilt anpassat för hästar men kan användas för andra djur också. Den levereras med två hinkar och ett lock med hål, vilket ger flexibilitet i användningen. Den kan enkelt användas året runt och är ett praktiskt tillskott för djurägare som vill säkerställa en kontinuerlig och tillförlitlig vattentillgång, även under de kallaste månaderna.


Så väljer du den bästa värmebaljan för dina behov

Vid köp av en värmebalja för hästar är det viktigt att överväga flera faktorer för att säkerställa att du väljer rätt produkt som passar dina behov och hästens välbefinnande. Här är några viktiga punkter att tänka på:

 • Storlek och kapacitet: Välj en värmebalja som har tillräckligt med kapacitet för att rymma tillräckligt med vatten för dina hästar. Överväg antalet hästar och hur ofta du kommer att behöva fylla på vattnet.
 • Isoleringsförmåga: Kolla vilka temperaturer värmebaljan klarar av att isolera mot. Det är viktigt att den kan hålla vattnet isfritt även under de kallaste vintermånaderna.
 • Effekt och energiförbrukning: Utvärdera baljans effekt och energiförbrukning. En balja med högre effekt kan värma vattnet snabbare och effektivare, men se också till att det inte leder till överhettning.
 • Termostat: Kontrollera om värmebaljan har en inbyggd termostat som reglerar temperaturen automatiskt. Detta är viktigt för att undvika överhettning och spara energi.
 • Säkerhet: Se till att värmebaljan är säker att använda för hästarna. Undvik produkter som har vassa kanter eller som kan vara farliga om de tuggas på.
 • Material: Baljan bör vara tillverkad av hållbara och säkra material. Livsmedelsgodkänd plast eller andra säkra material är att föredra.
 • Installation: Kolla om värmebaljan är enkel att installera och använda. Finns det några speciella krav för elanslutning eller andra installationsspecifikationer?
 • Hållbarhet: Undersök produkten noggrant och överväg dess hållbarhet och garantivillkor. En pålitlig och långvarig balja är en bättre investering på lång sikt.
 • Användarrecensioner: Läs recensioner från andra hästägare som har köpt och använt samma värmebalja. Deras erfarenheter kan ge dig värdefull insikt i produkten.
 • Tillbehör: Kontrollera om värmebaljan levereras med nödvändiga tillbehör, som kablar, transformatorer eller lock. Detta kan påverka det totala värdet och användbarheten.
 • Montering och placering: Fundera över var du planerar att placera värmebaljan. Ska den vara fristående eller monterad på vägg? Se till att det finns en lämplig plats för installationen.
Hästar som dricker från värmebalja

Fördelar med att använda en värmebalja

Att använda en värmebalja är något både du och din häst kan ha nytta av. Att försöka krossa is är tidskrävande och kan till och med vara svårt beroende på hur mycket is som har bildats.

Hinkar som fryser kan vara problematiska, eftersom hästar inte har tillgång till sötvatten att dricka. Hästar kan då bli uttorkade, vilket kan leda till kolik och andra hälsoproblem. Även om det finns lite eller ingen is, gillar vissa hästar inte att dricka iskallt vatten.

Med en värmebalja behöver du inte oroa dig för att det ska bildas is i hinken. Hästar kommer att njuta av att dricka det behagligt tempererade vattnet och de kommer att förbli hydrerade även när temperaturen sjunker.

Börja använda värmebaljan

Att använda en värmebalja för häst kräver några steg för att säkerställa korrekt installation och användning. Här är en steg-för-steg guide för att komma igång med din värmebalja:

 1. Placering: Välj en lämplig plats för din värmebalja. Den bör placeras på en plan och stabil yta som är lättillgänglig för hästarna. Tänk på att undvika platser där baljan kan utsättas för överdriven smuts eller risk för skador.
 2. Elanslutning: Om värmebaljan kräver elektricitet, anslut den till ett lämpligt eluttag med korrekt spänning och skydd. Se till att använda en godkänd och säker förlängningssladd om det behövs. Följ tillverkarens anvisningar för korrekt anslutning.
 3. Fyllning: Fyll värmebaljan med vatten enligt tillverkarens rekommendationer. Se till att vattnet når den rekommenderade nivån och undvik överfyllning.
 4. Termostatinställning: Om din värmebalja har en inbyggd termostat, ställ in önskad temperatur enligt tillverkarens instruktioner. Termostaten kommer att reglera värmen för att hålla vattnet vid den inställda temperaturen.
 5. Testning: Starta värmebaljan och låt den fungera i en stund för att säkerställa att den fungerar som den ska och att vattnet värms upp till önskad temperatur.
 6. Övervakning: Håll ett öga på värmebaljan och vattnet under de första dagarna för att säkerställa att allt fungerar korrekt och att hästarna accepterar och använder den.
 7. Underhåll: Rengör värmebaljan regelbundet för att undvika ackumulering av smuts och bakterier. Följ tillverkarens råd om rengöring och underhåll.
 8. Säkerhet: Kontrollera regelbundet att värmebaljan är i gott skick och att det inte finns några skador eller defekter. Se till att elektriska komponenter är skyddade från fukt och skador.
 9. Övervägelse vid extrema temperaturer: Om temperaturen sjunker mycket lågt och närmar sig eller överstiger värmebaljans specifikationer, överväg att ta extra åtgärder för att säkerställa att vattnet inte fryser. Det kan inkludera att täcka över baljan med isoleringsmaterial eller använda andra vattentillhandahållande metoder.
 10. Djurträning: Om din värmebalja har en flottör eller annat system för att ge djuren tillgång till vattnet, se till att hästarna förstår hur det fungerar. Många hästar lär sig snabbt att använda flottören för att komma åt vattnet.

Vanliga frågor om värmebaljor

Är värmebaljor säkra?

Ja, värmebaljor är säkra att använda så länge du noggrant följer instruktionerna och installerar den korrekt. Se till att regelbundet kontrollera baljan för eventuellt slitage inklusive lösa delar och slitna sladdar.

Hur mycket vatten dricker hästar per dag?

I allmänhet behöver en häst cirka 5 liter vatten per 100 kg kroppsvikt per dag. Det innebär att en häst som väger 500 kg behöver cirka 25 liter vatten per dag.

Det är dock något mer komplicerat än så, varför vi har skrivit en hel artikel om vattenbehov för hästar. Hästar som är aktiva behöver dricka mer vatten än hästar som är stillasittande, och hästar som vistas i varma miljöer behöver också dricka mer vatten än hästar som vistas i kalla miljöer. Om hästarna äter en diet som är rik på foder som innehåller vatten, till exempel hö och gräs, behöver de dock inte dricka lika mycket vatten som hästar som äter en diet som är rik på foder som inte innehåller vatten, till exempel kraftfoder.

Det är viktigt att se till att hästar har fri tillgång till färskt vatten hela tiden. Hästar som inte får i sig tillräckligt med vatten kan bli uttorkade, vilket kan leda till en mängd olika hälsoproblem, bland annat kolik, ledproblem och hudproblem.

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Lämna en kommentar

blogglista.se DMCA.com Protection Status