Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Bästa Ridkappa 2024 – Stort Test av Ridkappor

Om du är en solig ridsportare i Florida är det här förmodligen inte artikeln för dig. Men om du trotsar snöstormar och snöslask här i Sverige för att ta hand om och rida hästar i ett kallt klimat, så kommer du behöva en ridkappa.

I den här artikeln kommer jag att dela med mig av flera ridkappor som kan göra din hästtid under vintern mycket mindre eländig. Valen spänner över en mängd olika budgetar och syften.

Snabb överblick över bästa ridkapporna 2024

Bild Produkt  
backpac Mountain Horse Alicia Parka Ridkappa
(BÄST I TEST)
Se billigaste pris
backpac Stierna Stella Ridkappa
(BÄSTA PREMIUMVAL)
Se billigaste pris
cordlessblower Covalliero Ridkappa
(BÄSTA BILLIGA)
Se billigaste pris
cordlessblower Uhip Nordic Coat
(MEST POPULÄRA RIDKAPPAN)
Se billigaste pris
cordlessblower Mountain Horse Origo Parka Junior
(BÄSTA RIDKAPPA FÖR BARN)
Se billigaste pris

Topp 5 bästa ridkappor 2024

1. Mountain Horse Alicia Parka Ridkappa – Bäst i Test 2024!

Mountain Horse Alicia Parka Ridkappa - Bäst i Test

Mountain Horse Alicia Parka Ridkappa är helt klart den bästa ridkappan vi någonsin har provat. Jackan har en lätt vikt och en god andningsförmåga samt tillverkad i vatten- och vindtät textil med vattenpelare och sömmar som gör att våtan inte tränger sig igenom.

Ridkappan har en hög krage vilket är väldigt bekvämt när det blåser. Tack vare dess genomtänkta design med tryckknappar bak och förhöjda ärmar så är kappan mycket praktisk just för ridning. Den har också många praktiska fickor som gör att du kan förvara värdesaker eller andra godsaker utan att de blir blöta.

Mountain Horse ridkappa är inte heller så dyr om man jämför med många andra kappor på marknaden. Med tanke på kvaliteten och den otroligt genomtänkta designen så är det här verkligen den bästa ridkappan du kan köpa 2024.


2. Stierna Stella Ridkappa – Bästa premiumval

Stierna Stella Ridkappa - Bästa premiumval

För dig som inte nöjer dig med en helt vanlig ridkappa, utan vill ha något extra, så är den här ridkappan från Stierna något för dig. Den här kappan har allt du behöver och lite till för att göra din ridning så lyckad som möjligt.

Ridkappan står emot alla väder – vare sig det är snö, vind, regn eller sol. Det genomtänkta materialvalet och designen gör att det skyddar mot snö, regn och vind. Designen gör också att kappan släpper ut överflödig värme och fukt från kroppen och plaggen under.

Kappan är mycket bra att rida i då den har en ”utfällbar” nedre del, en så kallad sprund, som gör den enkel att rida i. Därtill har den även elastiska benremmar som håller fast jackan när du rider i högre hastigheter. Några andra fiffiga egenskaper är att ridkappan, förutom två ytterfickor, har en innerficka med dragkedja och praktisk öppning för hörlurar.

Den har också reflexer på bröstet, prunden och på armarna vilket gör dig fullt synlig även i mörker och vid dåligt väder. Sammanfattningsvis är denna ridkappa riktigt bra om du vill ha det bästa av det bästa och verkligen vill investera i en ridkappa. Den är inte billig, men smakar det så kostar det.


3. Covalliero Regnjacka – Bästa billiga

Covalliero Ridkappa - Bästa billiga

Den här ridkappan från Covalliero är det ultimala valet för dig som vill ha en billig ridkappa när det regnar och blåser. Det här är egentligen ingen ridkappa, utan det är en regnjacka men den fungerar minst lika bra som ridkappa. Tyvärr värmer jackan inte så bra, men det kan man inte förvänta sig när den är så billig. Kappan har dock tejpade sömmar och vattentät dragkedja fram vilket gör den mycket enkel att hantera och gör vattentätheten mycket bra.

Ridkappans foder består av svalt och behagligt mesh som är väldigt lätt och bekvämt att bära. Därtill har den två små fickor med vattentäta dragkedjor, en vattenpelare om 10 000 mm och god andningsfunktion som gör den behaglig att ha på sig.

Kappan är mycket billig och den finns i många olika storlekar. Det här är en av de mest prisvärda ridkapporna vi har testat när vi har undersökt marknaden. Den är optimal för vind och regn, men kan också fungera under svala sommardagar tack vare dess goda andningsfunktion. Med det sagt rekommenderar vi starkt denna billiga ridkappa!


4. Uhip Nordic Coat – Mest populära ridkappan

Uhip Nordic Coat - Mest populära ridkappan

Det vore nästan konstigt om den här populära ridkappan från Uhip inte hade fått en topplacering i vårt bäst i test. Kappan är riktigt varm och skön liksom andra ytterplagg från Uhip. Den har dessutom många praktiska funktioner, är grundligt testad och utvecklad för att göra stallivet så härligt som möjligt!

På baksidan av denna kappa finns det en hög sprund som du kan öppna när du till exempel ska upp i sadeln. Detta möjliggör god rörelsefrihet när du sitter på hästen. Insidan har också insidan elastiska benband så att jackan behåller sin plats även när du rider i högre hastigheter. Den har en tvåvägsdragkedja fram som gör att du kan öppna och stänga jackan även när du sitter i sadeln.

Uhip Nordic Coat har nedfällbara handvärmare vilket är väldigt bekvämt när du rider och vill värma händerna i kylan. Denna funktion är också trevlig när man inte rider och exempelvis går en promenad eller utför stallsysslor. Huvan är avtagbar, vilket enkelt görs genom att lossa tryckknapparna och ett kardborreband.

I det stora hela är denna ridkappa mycket praktisk och både skyddar och värmer bra mot hårda väder. Det är en utmärkt ridkappa att bära under Sveriges luriga väder, så vi kan klart rekommendera den här om du vill ha en varm och skön ridkappa.


5. Mountain Horse Origo Parka Junior – Bästa ridkappa för barn

Mountain Horse Origo Parka Junior - Bästa ridkappa för barn
Mountain Horse Origo Parka Junior - Bästa ridkappa för barn

Om du söker en ridkappa till barn så är det här ett riktigt bra val. Modellen är mycket mångsidig, minimalistisk och ger ett gott skydd mot vatten och vind.

Det här är en parka-modell vilket innebär att den skyddar hela överkroppen samt en liten del av underkroppen. Kappan har en huva som är avtagbar, något som görs med tryckknappar och kardborreband. En viktig detalj med tanke på att den passar framförallt till barn är att den har reflekterande detaljer som syns från alla håll, vilket maximerar säkerheten.

Kragens insida har ett fleecetyg som är mycket bekvämt och värmer bra. Ärmsluten har även en värmande mudd som gör att barnet håller kylan borta. Därtill har kappan en tvåvägsdragkedja och slitsar på sidorna som stängs med tryckknappar för att underlätta när du rider. Jackans material är polyester vilket är ett bra material mot regn och vind.

Denna Mountain Horse-kappa för barn finns i flera storlekar och passar framförallt barn i åldern 7-12 år, beroende på hur stort ditt barn är. Jackan är dessutom väldigt billig vilket tillsammans med de övriga egenskaperna gör det till den bästa ridkappan till barn på marknaden just nu.


Vanliga frågor om ridkappor

Vad är en bra ridkappa?

Att rida på vintern är mycket roligare (och varmare!) med rätt jacka. Leta efter ett alternativ som andas och är flexibelt så att du kan röra dig fritt på sadeln.

En jacka med antingen en stor huva eller en avtagbar huva fungerar bäst för att få plats med din ridhjälm. En viss grad av vindtäthet är bra, liksom en vattentät jacka (speciellt om du ska rida utomhus). Det är också bra om man får plats med en säkerhetsväst inuti ridkappan, speciellt om den som rider är ett barn eller deltar i fälttävlan.

Många ryttare älskar fleecefodrade jackor. De är inte bara mjuka utan lägger till ett extra lager av värme. En dragkedja är oftast bättre än knappar så att du enkelt kan justera den om du blir varm när du rider.

Vad är ridkappor gjorda av?

Ridkappor kan tillverkas av många olika material.

Polyester och spandex är populära val. Dessa material är hållbara, lätta och mycket bekväma. De erbjuder också mycket flexibilitet, vilket innebär att de är mindre restriktiva när du rider.

Polyester och spandex har också fördelen av att vara vattenavvisande, maskintvättbara och andas. Så inte bara är du mer förberedd under ett lätt regn, men på en varm dag kommer du att vara mycket svalare.

Du kan också hitta ridkappor gjorda av ull (bra för vintershower) och bomull (ett perfekt alternativ för sommaren). Vissa material kan tvättas i maskin och andra kan vara kemtvättas, så ta hänsyn till det när du väljer.

Slutord

Vi hoppas nu att du fått inspiration till att hitta den bästa ridkappan just för dig. Det finns en mängd olika att välja på, så genom att smalna av utbudet till våra testvinnare kan ditt beslut bli mycket enklare.

Det finns faktiskt få saker som är mer magiska än en snöig tur genom skogen eller en glittrande galopp runt ett snötäckt fält. Genom att bära de rätta ytterkläderna såsom ridkappa och ridstövlar kommer du äntligen att vara tillräckligt bekväm för att njuta av åkturen!

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Lämna en kommentar

blogglista.se DMCA.com Protection Status