Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Bästa Hästschampo 2024 – Stort Test av Hästschampon

Hästvård kan vara ett heltidsjobb, speciellt om din häst ofta blir smutsig och kräver konsekvent rengöring. Bland verktyg som klippmaskin och ryktborste är ett av de viktigaste verktygen för att underhålla en häst på korrekt sätt rätt schampo. Men att välja rätt märke kan vara utmanande, och det finns flera olika typer som alla påstår sig vara de bästa. 

Vi har valt ut de bästa hundschampona att granska åt dig så att du kan lära dig lite mer om skillnaden mellan dem. Vi kommer att berätta om för- och nackdelarna vi upplevde med var och en och låter dig veta hur bra de fungerade. Vi har också inkluderat en kort köparguide där vi tar en närmare titt på dessa schampon för att se vad som gör ett bättre än det andra.

Fortsätt läsa medan vi tittar på ingredienser, kostnad, volym och mer för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Bästa Hästschampo 2024: Snabbval

Bild Hästschampo  
backpac Fiebing Horse Salon Hästschampo
(BÄST I TEST)
Se billigaste pris >
backpac Parisol Hästschampo
(BÄSTA BILLIGA)
Se billigaste pris >
cordlessblower K9 Hästschampo med Aloe Vera
(BÄSTA PREMIUMVAL)
Se billigaste pris >
cordlessblower NAF Show Off Hästschampo
(BÄSTA DOFTEN)
Se billigaste pris >
cordlessblower K9 Hästschampo med Aloe Vera 5,7L
(BÄST FÖR FLERA HÄSTAR)
Se billigaste pris >
cordlessblower NAF Pimp my Pony Hästschampo
(BÄST FÖR PONNY)
Se billigaste pris >
cordlessblower Carr & Day & Martin Gallop Medicated
(BÄSTA MEDICINSKA HÄSTSCHAMPOT)
Se billigaste pris >

De 7 bästa hästschampona 2024

1. Fiebing Horse Salon Hästschampo – Bäst i Test!

Fiebing Horse Salon Hästschampo - Bäst i Test

Hästschampot Fiebing Horse Salon är en imponerande produkt som kombinerar både hästschampo och hästbalsam i ett, och erbjuder både effektiv rengöring och skonsam vård för hästens hud och päls. Med en unik formula och ett högkvalitativt innehåll är det här definitivt vinnaren i vårt bäst i test för 2024.

Den närvarande doften av aloe vera ger en behaglig känsla av fräschhet och vård. Schampots förmåga att rengöra pälsen är påtaglig, samtidigt som det upprätthåller en mild och skonsam balans. Med en lätt applicering får du en blänkande och mjuk päls som ger intrycket av en professionell skönhetssalongsbehandling.

Det är noterbart att produkten kan användas dagligen utan att orsaka överdriven uttorkning eller irritation. Aloe vera-tillsatsen ger ett mervärde genom att vårdande egenskaper främjas, vilket bidrar till en hälsosam hud och glänsande päls.

Hästschampot Fiebing Horse Salon är inte bara begränsat till hästar; det är också passande för hundar, vilket gör den till ett bra hundschampo. Detta aspekt gör produkten mångsidig och användbar för olika djurägare.

Fiebings rykte för kvalitativa och effektiva hästvårdsprodukter återspeglas väl i detta schampo. Dess dubbla funktion som schampo och balsam i ett praktiskt paket är praktiskt och ekonomiskt, och det eliminerar behovet av att köpa separata produkter för hästens pälsvård.

Med det sagt erbjuder detta hästschampo en imponerande rengöringseffekt med skonsam vårdande funktion, tack vare aloe vera-tillsatsen. Resultatet är en päls som är glansig, mjuk och lättskött, med en behaglig doft. Produkten presenterar sig som ett pålitligt val för både häst- och hundägare och speglar Fiebings engagemang för kvalitativ hästvård.


2. Parisol Hästschampo – Bästa billiga

Parisol Hästschampo - Bästa billiga

Hästschampot från Parisol erbjuder en naturlig och vårdande rengöring för hästens päls. Med en subtil blandning av salvia, timjan och gråbo ger det en aromatisk doft som ger en extra dimension till tvättupplevelsen. Schampot är milt och fuktåtergivande, utformat för att vara skonsamt mot hästens hud och samtidigt bevara det naturliga skyddslagret.

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna är dess förmåga att lösa upp smuts på ett skonsamt sätt. Resultatet av tvätten är en mjuk och silkeslen svans, man och päls som inte bara är glänsande utan också lätt att borsta. Schampot är särskilt drygt, vilket innebär att en liten mängd räcker för varje schamponering, vilket gör det till en väldigt ekonomiskt fördelaktig produkt.

Parisol har lyckats skapa ett hästschampo som balanserar rengöring med vård på ett framgångsrikt sätt. Den naturliga doften och dess förmåga att bevara hudens naturliga skyddande lager ger en positiv tvättupplevelse. Med olika flaskstorlekar att välja mellan erbjuder detta hästschampo både kvalitet och ekonomiskt värde. Otroligt mycket hästschampo för pengarna enligt oss!


3. K9 Hästschampo med Aloe Vera – Bästa premiumval

K9 Hästschampo med Aloe Vera - Bästa premiumval

K9 Aloe Vera Hästschampo är en populär och pålitlig produkt som är i premiumsegmentet och erbjuder närande vård och optimal fuktbalans för hästens päls. Schampot har utredande egenskaper och snabbtorkande förmåga, vilket sparar tid i tvättprocessen. Dess mångsidighet gör det lämpligt för olika päls- och hästtyper, både i vardag och under tävling. Produkten rekommenderas även av professionella tränare och uppfödare.

Det framträder med en mild och naturlig sammansättning som inkluderar Aloe Vera, vilket ger en lugnande effekt på hud och hårbotten utan att irritera. Schampot har förmågan att förbättra pälskvaliteten genom att tillföra näring och samtidigt upprätthålla en optimal fuktbalans.

En praktisk funktion är schampots utredande effekt som underlättar pälsens hantering och minskar torktiden. Användningen av svalare vatten för torr hud/päls och varmare vatten för fet hud/päls ger en anpassningsbar tvättupplevelse.

K9 Aloe Vera Schampo är en rekommenderad lösning för daglig hästvård och tävlingsförberedelser. Dess förmåga att leverera resultat utan karenstid, tillsammans med dess inriktning på pälsoptimering och mildhet, gör det till ett lämpligt val för hästägare som söker praktisk och effektiv pälsrengöring. Det är dock inte förstahandsvalet för den som vill hålla tätt, då detta hästschampo är bland de dyraste sett till mängden schampo per krona.


4. NAF Show Off Hästschampo – Bästa doften

NAF Show Off Hästschampo - Bästa doften

NAF Show Off Schampo är ett imponerande och riktigt väldoftande hästschampo som erbjuder en djup rengöring och en glänsande finish för hästens päls. Schampot är särskilt utformat för att framhäva pälsens naturliga färger, vilket resulterar i en imponerande visuell förbättring av hästens utseende.

Den ultraviolett tonade formulan är utformad för att göra hästen mer iögonfallande. Det ger en visuell fördjupning av färgen och framhäver kontrasterna i pälsen, vilket resulterar i en imponerande skärpa och lyster.

Användningsinstruktionerna är enkla och tydliga, vilket gör att produkten är enkel att använda. Genom att undvika ögonkontakt säkerställer schampot att djurets säkerhet prioriteras under användningen.

NAF Show Off Schampo är en stark kandidat för dem som vill ge sin häst en intensiv rengöring och en imponerande visuell uppfräschning av pälsen, samtidigt som hästen luktar gott. Produkten bär med sig NAF:s engagemang för högkvalitativ hästvård och utgör ett användbart tillskott för alla som vill framhäva sin hästs naturliga skönhet.


5. K9 Hästschampo med Aloe Vera 5,7L – Bäst för flera hästar

K9 Hästschampo med Aloe Vera 5,7L - Bäst för flera hästar

K9 Hästschampo med Aloe Vera i formatet av denna stora flaska är en imponerande produkt som sticker ut genom sin generösa storlek och mångsidiga förmåga. Schampot är utformat för att passa behoven hos flera hästar, vilket gör det till ett praktiskt val för stallar eller ägare med flera hästar att ta hand om.

Det milda och skonsamma schampot är berikat med Aloe Vera och erbjuder en vårdande rengöring som inte irriterar hästens hud. Dess förmåga att tillföra näring och upprätthålla en optimal fuktbalans bidrar till att optimera pälskvaliteten och upprätthålla en hälsosam glans.

Schampot är utredande och snabbtorkande, vilket sparar tid och underlättar eftertvättsrutinen. Med ett pH-värde på 5.5 och ingen karenstid är detta schampo inte bara effektivt utan också säkert att använda.

Den största fördelen, förutom dess högkvalitativa innehåll och varumärke, är den generösa flaskstorleken på 5,7 liter, vilket gör det till en idealisk lösning för stallar med flera hästar eller för dem som söker en långvarig och kostnadseffektiv hästvårdsprodukt.

K9 Hästschampo med Aloe Vera visar NAF:s engagemang för kvalitativ hästvård och erbjuder en omfattande lösning för att hålla flera hästar rena och välskötta. Med dess balans mellan mildhet, vård och användarvänlighet är detta schampo ett värdefullt tillskott för dem som söker det bästa för sina hästar.


6. NAF Pimp my Pony Hästschampo – Bäst för ponny

NAF Pimp my Pony Hästschampo - Bäst för ponny

NAF Pimp my Pony är ett imponerande schampo som specifikt riktar sig till ponnys, och dess egenskaper gör det till det bästa valet för dessa små hästar. Den rosa färgen och den fantastiska tuttifrutti-doften (som gör att man helst inte vill skölja bort schampot) skapar en engagerande och positiv tvättupplevelse som är idealisk för ponnys och deras ägare.

Schampot erbjuder en djup rengöring och skapar en gnistrande finish på ponnyns päls. Resultatet är en imponerande förvandling från smuts till skinande ren och väldoftande päls. Denna produkt är särskilt lämplig för ponnys med tanke på deras mindre storlek och pälskvalitet, varför vi utser den som det bästa hästschampot för ponnys.


7. Carr & Day & Martin Gallop Medicated – Bästa medicinska hästschampot

Carr & Day & Martin Gallop Medicated - Bästa medicinska hästschampot

Carr & Day & Martin Gallop Medicated Schampo är en imponerande medicinsk lösning för hästvård. Det är utformat för att ta hand om hästar med känslig hud och erbjuder en djuprengörande och skonsam rengöring. Schampot är särskilt effektivt för hästar med torr, flagande, kliande, skorvig och känslig hud.

Det medicinska schampots neutrala pH-värde och antibakteriella egenskaper ger lindring till irriterad hud. En unik sammansättning av naturliga oljor och ingredienser bidrar till att lugna, mjukgöra och återställa hudens hälsa. Produkten ger inte bara rengöring utan också en mjukare, glänsande och silkeslen päls.

En märkbar egenskap är schampots låglöddrande natur, vilket gör att det är lätt att skölja ur och förhindrar onödig eftertvätt. Schampot kan appliceras direkt på våt päls eller spädas ut i vatten för daglig användning. För hudåkommor rekommenderas att låta schampot verka i 5 minuter för optimala resultat.

Carr & Day & Martin, med sin långa historia och rykte för högkvalitativa produkter, presenterar med Gallop Medicated Schampo en medicinsk lösning som går bortom rengöring till att främja hälsosam hudvård. Schampots förmåga att lindra och återställa hudhälsan gör det till ett pålitligt val för dem som söker det bästa medicinska hästschampot.


Köpguide: Vad ska man tänka på när man köper ett hästschampo?

Låt oss titta på några saker du bör tänka på innan du köper ett hästschampo.

Medicin

Även om det kanske inte är det första du kan leta efter när du väljer ett hästschampo, är det ett bra ställe att börja. Om din häst lider av kliande hud på grund av en allergisk reaktion, loppor eller flugbett, ringorm, jäst eller andra orsaker, kan ett medicinskt schampo hjälpa till att lindra symptomen för att ge din häst lindring. 

Du kan behöva ansöka om detta schampo flera gånger på kort tid för att lösa problemet, och de kan bli ganska dyra. Det kan vara frestande att köpa ett medicinskt schampo som en förebyggande åtgärd, vilket är bra om du har budget för detta, men är onödigt om din häst inte visar några tecken på hudsjukdom. Ett billigare standardschampo är ett perfekt val för hästar med frisk hud.

Storlek

Det kan vara frestande att välja ditt hästschampo baserat på flaskans storlek, men många schampon är mycket koncentrerade, och andra kan vara svaga och kräver mer produkt för att skapa ett bra lödder som du kan använda. 

Vi rekommenderar att du läser igenom paketet noga för att få en uppfattning om hur många hästar du kan tvätta per flaska, vilket gör de mer rättvisa att jämföra mellan varandra.

Fuktighetskrämer

Även om din hästs hud är frisk kan frekventa bad torka ut den, vilket orsakar mjäll och klåda. 

Vi rekommenderar att du använder ett schampo som innehåller fuktighetskrämer som kan hjälpa till att låsa in fukt för att minska risken för att det blossar upp.

Doft

Doft kan gå åt båda hållen med hästschampon. Antingen luktar de gott, fruktansvärt eller så har de ingen doft alls. Om du planerar att använda dessa produkter på din hund eller katt vill du förmodligen ha en som luktar gott. 

Det verkar inte spela så stor roll för hästar, men alla de som vi har nämnt som bäst i test ovan håller definitivt måttet när det gäller doft.

Lödder

Av någon anledning ger många hästschampon inte ett bra lödder som du kan arbeta in i pälsen för att få bort smuts. Det är också användbart för att veta vilka områden du missat. Vi rekommenderar att du använder ett schampo som skapar ett lödder, och vi försökte välja de som gör det när vi utsåg vinnarna i vårt bäst i test.

Borttagning

En sak till som du kommer att vilja kontrollera när du väljer ett hästschampo är att det sköljs bort helt. Vissa märken klamrar sig fast och lämnar efter sig, vilket kan göra att pälsen drar till sig smuts. Det kan också få hästen att känna sig klibbig eller oljig. De flesta av märkena i vårt bäst i test sköljdes av lätt.

Pris

Hästschampo behöver inte vara superdyrt, speciellt om du köper större mängder (som K9 hästschampo på 5,7 liter). Hästschampo är ofta koncentrerat och kan blandas med vatten för applicering. Vissa schampon kräver till och med detta. Om ett exklusivt specialschampo är utanför din budget, överväg att använda det där och när det behövs och välj ett mer budgetvänligt allroundalternativ för resten av din hästs päls.

Rengöring av hästen med bästa hästschampot

Hur ofta man ska tvätta hästen med hästschampo

Hur ofta du bör tvätta din häst med schampo beror på flera faktorer, inklusive hästens aktivitetsnivå, träningsrutin, miljö och hästens individuella behov. Generellt sett rekommenderas det att inte tvätta en häst med schampo för ofta, eftersom överdriven tvättning kan torka ut huden och pälsen och störa hästens naturliga oljeproduktion.

Som en riktlinje kan du överväga att tvätta din häst med schampo någonstans mellan en gång varannan vecka till en gång i månaden, beroende på behov. Om din häst är mycket aktiv, tävlar eller har utsatts för smuts eller lera kan du tvätta den oftare.

Vanliga misstag folk gör med hästschampon

Några vanliga misstag som människor kan göra när de tvättar sin häst med schampo inkluderar:

 • Användning av fel schampo: Att använda vanligt mänskligt schampo istället för hästschampo kan vara för starkt och störa hästens hudbalans.
 • Överdriven tvättning: Att tvätta hästen för ofta kan torka ut huden och pälsen och störa den naturliga oljebalansen.
 • Otillräcklig sköljning: Att inte skölja bort allt schampo ordentligt kan leda till hudirritation och klåda.
 • Användning av för varmt eller kallt vatten: Extrema temperaturer kan vara obehagliga och stressande för hästen.
 • För hård skrubbing: Att gnugga för hårt kan irritera huden och orsaka obehag för hästen.
 • Att glömma att skydda ögon, öron och mungipor: Att inte vara försiktig kring dessa känsliga områden kan orsaka stress och obehag.
 • Inte torka ordentligt: Att inte torka hästen noggrant efter tvätt kan öka risken för infektion och klåda.
 • Användning av för mycket schampo: Överdriven användning av schampo kan vara svår att skölja ur och kan orsaka hudproblem.
 • Ignorera eventuella allergiska reaktioner: Om hästen uppvisar tecken på allergi eller irritation efter tvätt bör man agera och byta till ett annat schampo.
 • Inte följa schampots anvisningar: Att inte följa tillverkarens rekommendationer om användning och utspädning kan påverka resultatet.

Fördelar och nackdelar med olika typer av hästschampon

Allround hästschampon

Fördelar Nackdelar
Det är ofta billigare. Det behandlar inte hudproblem.
Den kan användas på andra djur och husdjur. Den innehåller inte så många riktade ingredienser.
Det är lättare att applicera.

Specialiserade hästschampon

Fördelar Nackdelar
Det kan behandla hudproblem. Det är vanligtvis bara inriktat på ett problem.
Den är idealisk för tjockt hår. Den är dyrare.
Den är billigare än receptbelagda läkemedel.

Ingredienser du vill ha i hästschampon

Att titta på ingredienslistan i ett hästschampo kan ibland kännas som att läsa på grekiska – man förstår ingenting. Som tur är har vi försökt reda ut vilka ingredienser som är de bästa i hästschampon, vilket förhoppningsvis kan göra ditt val enklare.

 • Mild rengöring: Sök efter naturliga rengöringsmedel som aloe vera, kokosnötolja eller havre som rengör skonsamt utan att torka ut huden.
 • Naturliga oljor: Ingredienser som jojobaolja, mandelolja eller lanolin kan hjälpa till att bevara hudens naturliga fuktighet och mjukhet.
 • Kamomill eller lavendel: Dessa ingredienser kan lugna irriterad hud och ge en avslappnande effekt.
 • E-vitamin: E-vitamin är en antioxidant som kan främja hudens hälsa och stödja cellförnyelsen.
 • Panthenol (B5-vitamin): Panthenol hjälper till att återfukta och stärka pälsen, samtidigt som det kan minska risken för skador.
 • Tea tree oil (teolja): Teolja kan ha antimikrobiella egenskaper och hjälpa till att hantera hudproblem.
 • Allantoin: Detta ämne kan hjälpa till att lugna och återfukta irriterad hud.
 • Hydrolyserade proteiner: Proteiner som keratin eller silke kan stärka pälsen och ge den glans.
 • pH-balanserade ingredienser: Säkerställ att schampot är pH-balanserat för att inte störa hästens naturliga pH-nivåer.
 • Fri från sulfater och parabener: Undvik ingredienser som sulfater och parabener, som kan vara för hårda för hästens hud och päls.
Spola bort det bästa hästschampot med vatten

Vanliga frågor om hästschampon

Vad är skillnaden mellan hästschampo och vanligt schampo?

Skillnaden mellan hästschampo och vanligt schampo är att hästschampo är speciellt formulerat för att ta hand om hästens känsliga hud och päls. Det tar hänsyn till hästens naturliga pH-balans och behov, medan vanligt schampo är utformat för mänskligt hår och hud och kan vara för starkt eller olämpligt för hästar.

Vad är specialschampon?

Specialschampon är sådana som innehåller specifika ingredienser som är utformade för att vara effektiva mot ett visst problem – som ringorm.

Varför är klorhexidinglukonat en bra ingrediens?

Klorhexidinglukonat är ett ämne som ofta används som en antiseptisk handtvätt av medicinsk kvalitet – allmänt känd som Hibiscrub. Den har antimikrobiella och antiseptiska egenskaper och är effektiv mot en mängd olika bakterier, jästsvampar och vissa svampar. Detta innebär att det kan lösa upp eller förhindra en lång rad hudproblem hos hästar.

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Lämna en kommentar

blogglista.se DMCA.com Protection Status