Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

11 Bästa Hästfilmerna 2022: För alla åldrar

Hästar är intressanta djur som människor inte verkar få nog av. Det finns hundratals filmer där ute som fokuserar på hästar. Medan nya hästfilmer ännu inte har debuterat 2022, finns det flera hästfilmer som gjorts i det förflutna som är värda att se i år. Här är våra val för de bästa hästfilmerna att se 2022.

De 11 bästa hästfilmerna

1. Berättelsen om Secretariat

Till stor del baserad på en roman skriven 1975 kallad ”Secretariat: The Making of a Champion”, denna film skildrar upplevelserna av en legendarisk fullblods kapplöpningshäst vid namn Secretariat. Den här hästen vann Triple Crown 1973 och lämnade efter sig ett arv som var tillräckligt viktigt för att få liv på den stora skärmen. Den här historien handlar lika mycket om ägaren, Penny Chenery, som om hästen.

2. Seabiscuit

Seabiscuit är en relativt liten häst, som bara har en liten chans att vinna ett hästlopp. Under Den stora depressionen bestämmer sig en biltillverkare för att följa sin dröm om att tävla med hästar. När biltillverkaren arbetar med ett team av underdogs, stöter biltillverkaren på kapplöpningshästen, och de två passar med varandra som handen i handsken. Processen att förbereda sig för lopp och tävla kommer med många känslomässiga toppar och dalar som inte bör missas.

3. Mannen som kunde tala med hästar

På grund av en olycka med hennes bästa vän och deras hästar skadas Grace och hennes häst svårt. Det skadade paret är traumatiserat och folk föreslår att den störda hästen ska fällas. Men istället anlitar Graces mamma en hästviskare som hjälper både Grace och hennes häst att övervinna deras trauma.

4. Black Beauty (Vackra Svarten)

Den svarta hingsten ”Black Beauty” föddes fri, men hästen varnar cowboys av misstag om deras flock. Hästflocken blir samlad och Black Beauty separeras från deras mamma. Black Beauty upplever ett djupt känslosamt möte med en tjej som förlorar sina föräldrar i en bilolycka. Han får uppleva både människans värsta och bästa sidor i sitt sökande efter en plats där han kan få kärlek och omvårdnad. Berättelsen grundar sig i ett härligt liv som upplevts av både människor och hästar, och ett liv efter separationen som Black Beauty alltid visste var tillgängligt.

5. Dreamer

Dreamer släpptes 2005 och  var en familjefilm om en hästtränare och hans dotter, och hur deras relation förändras när de arbetar med hästar. Kurt Russell är Ben, pappan som försummar sin unga dotter när han arbetar hårt för att ta hand om sina hästar. Elvaåriga Dakota Fanning är hans dotter.

Det är en häst – Soñador – som binder samman de två och som slutligen hjälper till att stärka deras relation efter år av vanvård och svårigheter. Filmen nominerades till ett antal priser, inklusive bästa sportfilm vid ESPY Awards och bästa familjefilm vid Critics’ Choice Movie Awards.

6. War Horse

Från den legendariske regissören Steven Spielberg kommer det episka äventyret War Horse, en berättelse om otrolig lojalitet, hopp och uthållighet. Baserad på Tonys prisbelönta Broadway-pjäs, och utspelad mot första världskrigets svepande duk, börjar denna djupt innerliga berättelse med den anmärkningsvärda vänskapen mellan en häst som heter Joey och hans unge tränare Albert. När de tvingas isär av krig följer vi Joeys extraordinära resa när han förändras och inspirerar livet för alla han möter. War Horse är ett riktigt mästerverk inom hästfilmer och en av de mest kraftfulla och gripande berättelserna om vänskap som någonsin berättats.

7. Spirit – Hästen från vildmarken

Den här animerade filmen handlar om en vild hingst som heter Spirit som lever vilt. Filmen utspelar sig på 1800-talet, och Spirit böjer sig inte för de mänskliga fångarnas vilja förrän han tvingas arbeta på den transkontinentala järnvägen. Så småningom återförenas Spirit med gamla kompisar som hjälper honom att fly.

8. Hidalgo

Joe Johnston (The Rocketeer) tog upp filmen Hildago till bioduken 2004. Det är en film om Frank Hopkins och hans häst Hidalgo. Hopkins, i verkliga livet, var en professionell ryttare som var en långdistansryttare som förmodligen vann 400 lopp; även om de flesta av hans påståenden ansågs fiktiva, eftersom han också var en cirkusartist.

Själva filmen tog hans bedrifter på allvar och fokuserade på en hästkapplöpning i Arabien 1891. Viggo Mortensen spelade Hopkins och, medan filmen var ”baserad på en sann historia”, var många av berättelserna av Hopkins – inklusive loppet i den här filmen – påhittade.

9. Över alla hinder

Romanen National Velvet publicerades 1935 och berättade historien om en tjej vid namn Velvet som tränade och red sin häst, Pie, i Grand National Steeplechase. Även om den var fiktiv, handlade boken om vanliga människor, och i det här fallet en kvinna på 20-talet som åstadkom spektakulära saker. Filmen baserad på boken släpptes 1944.

National Velvet var en enorm framgång, med en 12-årig Elizabeth Taylor som porträtterade Velvet Brown och Mickey Rooney som medhjälpare. Filmen fick fem Oscarsnomineringar, vann två av dem och lades till i National Film Registry 2003 för sin kulturella betydelse.

10. Buck

Buck släpptes 2011 och var en dokumentär om en verklig hästviskare – Buck Brannaman. Det här var mannen som kom att arbeta på Robert Redfords fiktiva film Mannen som kunde tala med hästar som huvudkonsult. Hans metod för att träna hästar är att göra det genom ledarskap och lyhördhet, och motstå alla former av bestraffning.

Den här dokumentären har en uppsjö av underhållningsvärde för hästälskare och vann publikpriset på Sundance. Den följer Buck när han reser runt i landet och arbetar för människor som behöver hjälp med att träna och knyta an till sina hästar. Han går också på kliniker för att hjälpa människor att lära sig ett mer humant och snällare sätt att utveckla en varaktig relation med djuren.

11. Flicka

Denna hästfilm är det tredje försöket att visuellt berätta historien om Flicka, en pigg svart mustang. I huvudrollerna finns Tim McGraw, Maria Bello och Alison Lohman. Filmen följer några av händelserna från boken My Friend Flicka av Mary O’Hara och utspelar sig på en ranch i Wyoming.

Rob vill att hans motvilliga son, Howard, ska ta över ranchen. Men hans dotter, Katy, är mer intresserad. Hon försöker tämja en vild mustang (Flicka) för att bevisa sig själv och skriver en berättelse om hästen. Till slut inser denna far och dotter att de är mer lika än de tror.

Sammanfattningsvis

Det finns massor av fantastiska filmer om hästar där ute att fördjupa sig i, men vi tror att alternativen på vår lista är de bästa av de bästa. Ändå kan vi ha missat en film som du tycker borde ha listats. Låt oss veta i kommentarsfältet!

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Lämna en kommentar

blogglista.se DMCA.com Protection Status