Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Bästa Flughuva för Häst 2024 – Stort Test av Flughuvor

Vår och sommar ger vackra, varma och ibland svällande temperaturer. Men tillsammans med det varma vädret kommer en hord av flygande skadedjur. Och dessa skadedjur är inte bara en olägenhet för människor; de är till besvär för alla möjliga varelser, och de är ännu värre för din häst än de är för dig! Du kan gå in för att undkomma dem eller använda insektsspray, men din häst är försvarslös mot de många insekterna som gillar att attackera hästarnas stackars ansikten.

En flughuva, ibland kallad flugmask, är lösningen du kan ge din häst så att den inte längre är försvarslös mot dessa irriterande insekter. De bästa huvorna erbjuder utmärkt täckning, gott om synlighet och UV-skydd, men några av huvorna vi testade höll inte standarden. I de följande recensionerna kommer du att lära dig om 4 av de bästa flughuvorna för hästar och hur de är i jämförelse med varandra.

En snabb jämförelse av våra favoriter

Bild Produkt  
backpac Shires Deluxe Flughuva
(BÄST I TEST)
Till billigaste butik >
backpac Flughuva Horseware Rambo Flybuster
(POPULÄRAST)
Till billigaste butik >
cordlessblower Globus Volant Flughuva
(BÄSTA BILLIGA)
Till billigaste butik >
cordlessblower Eskadron Dynair Mesh Pro Flughuva
(BÄSTA PREMIUMVAL)
Till billigaste butik >

Topp 4 bästa flughuvorna 2024

1. Shires Deluxe Flughuva – Bäst i Test!

Shires flughuva - Bäst i Test

Shires Deluxe Flughuva är vårt bästa val av alla flughuvor vi testade då den erbjuder otrolig täckning och skydd till ett rimligt pris,. Materialet som används i denna huva blockerar 70% av skadliga UV-strålar, vilket skyddar din häst från inte bara insekter utan också från solen. Och den här masken har bättre täckning än någon mask vi har sett. Endast din hästs näsborrar och mun är exponerade. Resten av dess ansikte såsom näsa, öron, ögon och ansikte är helt täckta.

Tack och lov erbjuder det genomskinliga tyg som används i denna mask utmärkt synlighet, trots att det täcker hela din hästs ansikte. Eftersom den är gjord av finmaskig mesh, i ett lite grövre material, är den mjuk och skaver inte mot hästen. 

Fyra storlekar av denna flugmask finns tillgängliga, och den är såväl lämplig för såväl stora som små hästar. Varje individuell storlek är dock ganska begränsad i justerbarhet. De kan justeras med hjälp av ett spänne, så försök hitta den storlek som erbjuder rätt passform för din häst med hjälp av storleksguiden på näthandlarn där du ska köpa den.

Fördelar

 • Blockerar 75 % av skadliga UV-strålar
 • Genomskinligt nät för synlighet och skydd
 • Jättebra utrymme
 • 4 olika storlekar
 • Finmaskig mesh förhindrar skavning

Nackdelar

 • Finns inte i så många färger

2. Flughuva Horseware Rambo Flybuster – Populärast

Rambo flughuva - Populärast

Mikronätet i polyester som används för att göra denna flugmask erbjuder ett mycket effektivt skydd mot UV-strålar, vilket är imponerande när du tänker på hur mycket av din hästs ansikte som skyddas. Den är samtidigt kantad med fleece vilket ger ett mycket lent och bekvämt material som hunden får på sitt ansikte.

Rumbo flughuva finns i tre storlekar så att du kan hitta den perfekta passformen, oavsett vilken typ av häst du har. Rätt passform är stadig och glider inte runt, även om polyester är mjukt belagt så att det inte heller orsakar obehag för din häst. Flughuvan har även en praktisk elastisk kardborreknäppning, som du kan knäppa fast för optimal passform, som låter hästen beta obehindrat.

Den kan vara lite dyrare än alternativ, men om du är villig att spendera lite mer tycker vi att värdet som Rambo flughuva erbjuder helt klart är värt den extra kostnaden.

Fördelar

 • Mycket bra UV-skydd
 • Mjukt, skonsamt och högkvalitativt material
 • Snygg design
 • Lätt att justera passformen

Nackdelar

 • Något dyr
 • Ofta slutsåld

3. Globus Volant Flughuva – Bästa Billiga

Globus flughuva - Bästa billiga

Globus Volant Flughuva är enkel och billig, och får din häst att se ut som en fluga samtidigt som den skyddar den från dem. Tack vare dess låga pris och höga effektivitet tror vi att detta kan vara den bästa flughuvan för hästar för pengarna.

Denna mask är gjord av lätt och andningsbart material som inte gör din häst varm. Den erbjuder anständig täckning, skyddar det mesta av ansiktet, inklusive öronen. Tyget blockerar samtidigt en ganska stor andel skadliga UV-strålar, vilket är bra för en så billig mask. Passformen är enkel att ställa in då den har kardborreband. Den finns också tillgänglig i 4 olika storlekar, vilket gör att den passar hästar från shetland till en fullstor häst.

De utåtstickande insektsögonen på denna mask får din häst att se lite löjlig ut. Men i det här fallet är det verkligen funktion framför utseende. De ger bra synlighet och håller alla insekter borta från din hästs ögon. Även om du kanske skratta åt din häst med den här flughuvan på, kommer din häst inte att veta att den ser fånig ut, men den kommer att vara tacksam för det skydd från alla flygande insekter som brukar hamna i ansiktet.

Fördelar

 • Väldigt billig
 • Täcker stora delar av ansiktet
 • Mjukt material
 • Mycket utrymme runt ögonen

Nackdelar

 • Alla kanske inte tycker om designen

4. Eskadron Dynair Mesh Pro Flughuva – Bästa premiumval

Eskadron flughuva - Bästa premiumval

Eskadron Dynair Mesh Pro Flughuva är en ny flughuva i högsta kvalitet från det tyska ridsportsvarumärket Eskadron. Designen är både lyxig och funktionell, och om man verkligen vill investera i en flughuva så kan det här vara ett utmärkt val.

Huvan är gjord av en mjuk och elastisk mesh-textil som både andas och ventileras bra samtidigt som den ger bra rörelsefrihet för öronen. Passformen är något unik, då den är relativt flexibel samt har extra mjukt skydd vid sömmarna för att minska risken för skav. Den går också att reglera enkelt med hjälp av en dragkedja samt ett kardborreband under käken.

Flughuvan täcker hela hästens ansikte förutom nosen, och ger således ett bra UV-skydd. Det mörka nätet för ögonen skyddar ögonen mot solen på ett effektivt sätt, utan att försämra synen för hästen. Flughuvan finns i två storlekar, cob och full, och går således att passa de flesta hästarna. Sammantaget är det en huva vi älskar, men smakar det så kostar det.


Köpguide

Det verkar som att det borde vara ganska enkelt att välja en flughuva till din häst. När du dock söker efter flughuvor på internet kommer du att inse att det finns en uppsjö av val, och plötsligt tvivlar du på att du ska fatta rätt beslut. Om du befinner dig i en liknande båt, är den här köparguiden tänkt att hjälpa dig att lösa ditt problem och hjälpa dig att ta reda på hur du väljer rätt flughuva för din häst.

Att tänka på vid köp av en flughuva

Som du kan säga har olika flughuvamodeller olika utseende, erbjuder olika bra skydd och kommer till en rad olika priser. Men hur kan du avgöra vilken av dessa masker som är bra och vilka som inte är det?

Vi har testat många av dessa huvor med våra hästar, och efter alla dessa tester och jämförelser har vi insett att det är några egenskaper som är viktigast när man väljer mellan olika flughuvor. Läs om följande egenskaper och använd sedan den informationen för att hjälpa dig jämföra de olika flugmaskerna du tittar på. När du ser hur de jämförs med dessa parametrar, kommer du att kunna bestämma vilken som är bättre för din häst.

Bekvämlighet

Din häst kommer att bära denna huva i många timmar, dagar och veckor i rad. Skulle du vilja ha på dig något obekvämt så ofta? Förmodligen inte, och inte din häst heller. Det är därför våra favorithuvor har fleecefoder inuti för att förhindra skavning och erbjuda komfort för din häst.

Hur stor del av ansiktet som täcks

Dessa masker ger skydd mot både UV-strålar och bitande insekter, men de kan bara skydda de delar av ansiktet som är täckta. Av denna anledning är det viktigt att välja en flughuva som erbjuder utmärkt täckning. Våra favoriter täckte allt utom hästens näsborrar och mun. Till och med öronen var täckta.

Insektsskydd

Flygande insekter älskar att landa runt din hästs ögon, och många av de är mycket obehagliga eftersom de biter och lämnar din häst kliande och obekväm. Huvudpoängen med en flughuva är att erbjuda skydd mot dessa irriterande insekter. Det betyder att de måste hållas från att kunna nå hästens ögon. Men de kommer också att attackera annan hud, vilket är anledningen till att de masker som erbjuder mest täckning också erbjuder det bästa insektsskyddet.

UV-skydd

Många av dessa masker har UV-skydd så högt som 80%, även om vissa är mycket lägre. Även om din häst är ett djur som naturligt ska vistas ute i naturen, och därför ska kunna hantera lite sol, är vissa delar av ansiktet känsliga för brännskador. UV-skyddet i din hästs mask kan förhindra detta, så länge det ger tillräckligt högt skydd mot dessa skadliga strålar. Vill du dock täcka hela hästens kropp så är det bra att investera i ett hästtäcke. Ansiktet är trots allt en liten del av hästens sammanlagda kropp.

Synlighet

En mask skyddar inte din häst särskilt mycket om den blir blind av att bära den. Detta skulle resultera i att din häst krockar i saker, snubblar och sannolikt skadas. Men de bästa flughuvorna använder nät med hög synlighet som ger skydd mot UV-strålar och insekter utan att hindra din hästs syn. Men alla tyg är inte lika när det gäller synlighet. Se till att du väljer en huva som inte hindrar synen.

Hållbarhet

Hästar gnuggar ofta mot staket, ladugårdsväggar med mera. Några av de insektsmasker vi testade var inte tillräckligt hållbara för att klara detta, och därför gick sönder snabbt. Andra masker vi testade kunde hålla upp till denna typ av missbruk i många månader och till och med år. För alla masker på en häst är hållbarhet en viktig faktor att tänka på om du inte vill köpa nya hela tiden, vilket jag tror att du inte vill.

Slutsats

Vi testade många flughuvor på våra hästar medan vi skrev dessa recensioner. När vi var klara stod fyra huvor ut för oss som klara vinnare. Du har redan läst om dem, men för att se till att de är färska i minnet kommer vi att sammanfatta dem ännu en gång.

Shires Deluxe Flughuva var vårt bästa val. Den finns i fyra storlekar för att passa de flesta hästarna. Materialet som det är gjort av blockerar i genomsnitt 70% av skadliga UV-strålar med fullständig ansiktstäckning, inklusive öronen.

För det mest prisvärda alternativet rekommenderar vi Globus Volant Flughuva. Den är billigare än många andra alternativ, även om den fortfarande erbjuder bra täckning med material som blockerar en betydande mängd UV-strålar och ger utmärkt synlighet och skydd mot insekter.

Om du är villig att betala lite mer tycker vi att Eskadron Dynair Mesh Pro Flughuva är det bästa premiumvalet. Den finns i två storlekar och kan justeras på mänga sätt för att få en perfekt passform på alla hästar. Dessutom erbjuder den ett riktigt högkvalitativt material och en genomtänkt design samtidigt som den täcker en stor del av ansiktet och ger högt UV-skydd.

Vi strävar alltid efter att identifiera de mest prisvärda produkterna inom varje segment; du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Lämna en kommentar

blogglista.se DMCA.com Protection Status